Dobrodošli u našu zdravstvenu ustanovu!

Usluge

ISPRAVI OSMIJEH

ORTOPEDIJA VILICA

Ortopedija vilica je oblast stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilica. Cilj je postići pravilan i estetski izgled zuba i zagrižaja kojim će se omogućiti optimalna funkcija žvakanja, viličnog zgloba i okolnih mišića.

Ortodonska terapija može biti uspješna u svakoj životnoj dobi. Ortodonska aparati mogu biti MOBILNI i FIKSNI. Mobilni aparati su oni koje pacijent može sam skinut. Fiksnii aparati ,zvani „bravice“ fiksiraju se za zube do kraja ortodonske terapije.

NADOMJESTI IZGUBLJENE ZUBE

PROTETIKA

PROTETIKA  je oblast stomatologije kojom nadoknađujemo izgubljene zube, estetski korigujemo postojeće tj. poboljšavamo funkciju i izgled zuba, a samim tim  i kvalitetu Vašeg  života. U našoj ordinaciji svakom pacijentu se pristupa individualno. Plan terapije se pravi na osnovu medicinskih, funkcionalnih i estetskih zahtjeva pacijenta.

Protetiku djelimo na:  FIXNU PROTETIKU(krunice,mostovi,inleji,viniri) i MOBILNU PROTETIKU (totalne, parcijalne,biocryl,valplast(silikonske)proteze ,proteze na implantatima,skeletirane proteze sa atečmenima,proteze sa teleskop krunama)

U našoj ordinaciji možete dobiti metalo-keramičke krunice, koje su čvrste i estetski prihvatljive, bezmetalne keramičke krunice(CIRKON,E.MAX) koje  po načinu kako reflektuju i ujedno propuštaju svjetlost vrlo vjerno imitiraju prirodni zub.

IZLIJEČI ZUB

ENDODONCIJA

ENDODONCIJA je oblast stomatologije koja se bavi liječenjem korjenskog kanala čime se sprečava dalje širenje infekcije u kost, te se tako čuva i sam zub.

Opremljeni smo najsavremenijom opremom za endodonske zahvate i materijalima koji nam omogućavaju rješavanje i  zahtjevnijih kanalnih sistema.

NADOMJESTI IZGUBLJENE ZUBE

IMPANTOLOGIJA

IMPANTOLOGIJA  je oblast stomatologije koja se bavi hirurškom ugradnjom dentalnih implantata u kost gornje i donje vilice.To je potpuno bezbolan proces koji se izvodi pod lokalnom anestezijom.Implantati se izradjuju od biokompatibilnog materijala (titan)i srastaju (osteointegrišu) sa oklonim tkivom.Očekivani period osteointegracije je od 4 do 6 mjesci .

Zašto zubni implanti:

  • nema brušenja zuba
  • čuvaju vilične zglobove
  • čuvaju vilične grebenove od resorpcije
  • idealni kod gubitka više ili svih zuba
POČNIMO NA VRIJEME DA VODIMO BRIGU

DJEČIJA I PREVENTIVNA STOMATOLIGIJA

DJEČIJA I PREVENTIVNA STOMATOLIGIJA je oblast stomatologije koja se bavi prevencijom i liječenjem zuba kod djece. Prvu posjetu treba planirati već oko treće godine kako bi osim kontrole zuba Vaše dijete steklo puno povjerenje u stomatologa. Vrlo je bitno djecu od malih nogu naučiti pravilnoj oralnoj higijeni, koja uključuje svakodnevno pranje zuba i izbjegavanje konzumacije štetnih namirnica koje mogu dugoročno ujecati na oštećenje i prerano propadanje zuba. Komunikacija izmedju roditelja,zubara i djeteta je ključna, ona pomaže ostvariti  osjećaj povjerenja za čitav život ,da se izbjegne strah od zubara koji ga može pratiti čitav život.

ZADRŽI PRIRODNI IZGLED LICA

DERMALNI FILERI

Primjena dermalnih filera je neinvazivna metoda podmladjivanja lica. Najčešće korišteni dermalni fileri su oni koji sadrže hijalouronsku kiselinu.

Hijalouronski fileri pružaju najbolje rezultate u popunjavanju bora oko usana, povećanje i vraćanje kontura usana, brade. Ovi  fileri pripadaju  grupi  biorazgradivih filera te ih naš organizam razgradjuje kroz 9-12 mjeseci.

U našoj ordinaciji koristimo SYLAGE dermalne filere.Uz novi osmjeh podarite vašoj koži i mladenački izgled.

ZA BLISTAV OSMIJEH

IZBJELJIVANJE ZUBA

IZBJELJIVANJE ZUBA je stomatološki  postupak kojim se postojeća nijansa  zuba  mijenja u nekoliko nijansi svjetliju a rezultati i njihova  trajnost  zavise  od prirodne boje zuba, načina izbjeljivanja zuba  ali i vašem  načinu života. Izbjeljivanjem u stomatološkoj ordinaciji postiže se jači i dugotrajniji efekat. U ordinaciji  DR STIJAK koristimo izbjeljivanje FLASH  PREMIUM GELOM koji se osvjetljava FLESH LED LAMPOM.Tretman traje oko 40 minuta i rezultati su odmah vidljivi.

PREVENCIJA JE POLA ZDRAVLJA

PARODONTOLOGIJA 

PARODONTOLOGIJA  je oblast stomatologije koja je  specijalizovana za liječenje bolesti parodonta.

Parodontopatija se evidentira kao 6 najučestalija hronična bolest današnjice.

Oboljeli  imaju  djelomičani  ili potpuni gubitak zuba,poteškoće sa žvakanjem  što  itekako utiče na ishranu i samu kvalitetu života.

Prevencija je najbolje liječenje s toga redovni stomatološki pregledi su ključni  u sprečavanju nastanka  ili pak u ranim fazama bolesti.

BEZBOLNO I BRZO

ORALNA HIRURGIJA

ORALNA HIRURGIJA  je oblast stomatologije koja se bavi hirurškim lečenjem i zbrinjavanjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje. Sve intervencije se vrše u lokalnoj anesteziji,potpuno su bezbolne a mi ćemo se pobrinuti da sve prodje što prijatnije i sa što manje tegoba. Intervencije koje se vrše u našoj ordinaciji su ekstrakcije umnnjaka, apikotomija (resekcija vrha korena),frenuloektomija,cistektomija,augmentacija kosti.

NAJADEKVATNIJE DUGOROČNO RJEŠENJE

REKONSTRUKTIVNA STOMATOLOGIJA

REKONSTRUKTIVNA STOMATOLOGIJA  temelji se na prevenciji, dijagnostici i popravci zuba koji su oštećeni karijesom. Zubni ispuni (plombe) u našoj ordinaciji se rade od visoko kvalitetnog  kompozitnog  materijala (bijele plombe) uz savremene tehnike izrade.

HRKANJE ĆE NESTATI

APARAT PROTIV HRKANJA - SILENSOR

Hrkanje je jedan od najčešćih i najgorih poremećaja spavanja. To nije bolest ali može biti jako iritantno, može dovesti do glavobolja, problema sa koncentracijom, hronične neispavanosti , do srčanih udara i do problema po samu vezu dvoje ljudi.

APNEJA u spavanju nije samo obično hrkanje, tu dolazi do potpunog prekida disnja od desetsk ili više sekundi. Mozak se tad aktivira i budi osobu iz sns kako bi opet počela disati.

U ordinaciji DR STIJAK nudimo rješenje mehaničkim sredstvom a to je SILENSOR UDLAGA PROTIV HRKANJA.

SILENSOR-čine dve prozirne udlage (za gornju i donju vilicu) međusobno povezane spojnicom. Silensor  suzbija sužavanje disajnih puteva,smanjuje se brzina protoka vazduha i time vibracije mekog tkiva.

Zahvaljujući svom ergonomskom dizajnu on ne sprečava disanje kroz usta.